Ασφαλιστικές συμβουλές - Αποταμίευση & Επένδυση

Η έλλειψη χρόνου και ο αυξημένος όγκος υποχρεώσεων αναγκάζουν πολλούς να μεταθέτουν ανάγκες και λειτουργίες για το μέλλον. Το κόστος αυτής της αναβολής όμως πολλές φορές είναι πολύ ακριβό ενώ οι επιπτώσεις από την μη πραγματοποίηση κάποιων πραγμάτων πολλές φορές είναι δυσβάσταχτες. Ο σχεδιασμός και  ο προγραμματισμός στη ζωή μας είναι απαραίτητη λειτουργία που θα πρέπει να γίνει  καθημερινή συνήθεια σε όλους.

Οι αλλαγές που έχουν επέλθει σήμερα σε πολλούς τομείς της κοινωνίας μας (όπως το ασφαλιστικό) είναι πολύ μεγάλες και  θα ακολουθήσουν και άλλες με σκοπό την βιωσιμότητα του συστήματος. Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει επιβάλει σημαντικές μειώσεις και αλλαγές στο σύνολο των ασφαλισμένων. Ο νέος νόμος 3863/2010 (κατεβάστε εδώ σε αρχείο PDF το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο) δημιουργεί νέες καταστάσεις για το σύνολο των ασφαλισμένων ενώ είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Η διασφάλιση ενός πρόσθετου εισοδήματος  στην ηλικία που θα συνταξιοδοτηθείτε είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Μέσα από μία πλούσια γκάμα προϊόντων και με την τεχνογνωσία των πλέον αξιόπιστων και φερέγγυων ομίλων δημιουργείστε σήμερα το κατάλληλο πρόγραμμα για την δημιουργία μελλοντικού κεφαλαίου εφ’ άπαξ ή σύνταξης.

Τα σημεία που θα πρέπει να προσέξετε για την δημιουργία κάποιου προγράμματος είναι τα εξής :

  • Το εγγυημένο επιτόκιο αναφοράς του προγράμματος (είναι αυτονόητο ότι όσο υψηλότερο είναι τόσο καλύτερο είναι το πρόγραμμα).
  • Το εγγυημένο εφ’ άπαξ στη λήξη του προγράμματος.
  • Η εγγυημένη σύνταξη (Ισόβια) στη λήξη του προγράμματος. (Ιδιαίτερη προσοχή αφού υπάρχουν εταιρίες που δεν δίνουν εγγυημένη ισόβια σύνταξη)
  • Η δυνατότητα επιλογών λήψης του κεφαλαίου σας στη λήξη του προγράμματος.
  • Να θυμάστε πάντα ότι οι ενδεικτικές αποδόσεις που αναφέρονται σε διάφορα προγράμματα είναι απλά ένδειξη και όχι εγγύηση.
  • Η επιλογή του ομίλου μέσω του οποίου θα δημιουργηθεί κάποιο αποταμιευτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντική. Μη ξεχνάτε ότι ένα προϊόν αποταμίευσης θα πρέπει να λειτουργήσει αρκετά χρόνια  για τη δημιουργία κεφαλαίου σύνταξης ή εφ’ άπαξ. Το επίπεδο αξιοπιστίας-φερεγγυότητας μπορεί να ελεγχθεί και μέσα από διεθνείς οίκους αξιολόγησης (S&P, Fitch, Moody’s ) ενώ επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η μακρόχρονη εμπειρία –λειτουργία. Επίσης ως επιπρόσθετη διασφάλιση σε όλα τα παραπάνω είναι η εποπτική αρχή που ελέγχει τις λειτουργίες ενός ομίλου (Δ.Ε.Ι.Α) αλλά και τα ενιαία ευρωπαϊκά πρότυπα που πρέπει να ακολουθούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που ασκούν λειτουργία στον Ευρωπαϊκό χώρο (Solvency II).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Θα είναι χαρά μας να σας εξυπηρετήσουμε.

 
     
 
© Exclusive Insurances -   site created and hosted by